Święta Wielkanocne dla alergików z Weroniką Madejską

Jak przygotować Święta bez glutenu, mleka i jajek? Na co zwrócić uwagę? Gdzie robić zakupy? I czym zastąpić wydawałoby się podstawowe produkty?

Na te i inne pytania odpowie Weronika Madejska, utalentowana adeptka sztuki kulinarnej, autorka książek „Bez glutenu. Bez wyrzeczeń.”, „Słodkie sekrety, czyli bezglutenowe, roślinne historie pisane lukrem” oraz bloga Natchniona.pl z wegetariańskimi przepisami, dla osób z celiaklią, nietolerancją glutenu i dla alergików. Żyje według diety, której naucza.
Aktualnie pracuje nad swoją trzecią książką i wyjątkowo zgodziła się poprowadzić u nas świąteczne warsztaty.

Razem z Weroniką przygotujesz:
– puszyste i pachnące pieczywo: chleb na nocnym zaczynie oraz brytyjskie bułeczki hot cross buns
– roślinne pasty: z koperkiem i orzechami oraz z suszoną śliwką
– tartaletki w dwóch odsłonach: ze słonym karmelem oraz budyniem waniliowym i owocami
– pasztet warzywny z soczewicy i z czerwonej fasoli
– świąteczne sałaty

Termin: 18 marca w godzinach 11:30 – 15:30

Miejsce:Zmokła Kura Studio Kulinarne ul. Witosa 15B lok. 9 (I piętro), 15-660 Białystok Pokaż mapę


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/v2.2/?id=http%3A%2F%2Fwww.kobiecybialystok.pl%2Fswieta-wielkanocne-dla-alergikow-z-weronika-madejska%2F): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /kobiecybialystok/wp-content/themes/ideaweb/template-parts/social-media.php on line 14

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.