Grzyby, ryby i bakalie. Ostatni dzwonek na świąteczne zamówienia

Poduszeczki wieprzowe w leśnych smakach, pasztet drobiowy z rodzynkami oraz kaczka z gruszką – to nowości w tegorocznej świątecznej ofercie firmy LECH-Garmażeria Staropolska. Firmowe sklepy przyjmują też zamówienia na typowe zestawy wigilijne.

Ci, którzy nie mają czasu sami przygotować wigilii i świąt, chętnie korzystają z oferty producentów i handlowców. Białostocka firma LECH-Garmażeria Staropolska – najbardziej rozpoznawalna regionalna marka w tej branży – ma już od lat wiernych klientów, którzy czekają na świąteczne gotowe dania i wigilijne zestawy. A amatorów tradycyjnych wyrobów producenta stale przybywa.

– Przed Świętami Bożego Narodzenia nasza sprzedaż rzeczywiście rośnie znacząco – przyznaje Adam Zwolan, członek zarządu spółki. – Myślę, że ma na to wpływ nasze ponad 25-letnie doświadczenie w wytwarzaniu produktów, które zaspokajają gusta największych smakoszy. Preferujemy również indywidualne podejście do klienta, tak, aby każdy znalazł w naszych sklepach coś dla siebie. A co się najlepiej sprzedaje w tym okresie? Tradycyjnie ryby i produkty garmażeryjne, ale staramy się, by wybór był jak najbardziej urozmaicony.

W specjalnie przygotowanej ofercie znajdziemy produkty, bez których świąteczny stół się nie obejdzie – od barszczu wigilijnego, uszek i pierogów z kapustą i grzybami, przez karpie przygotowywane w rozmaitych wariantach – w galarecie, smażone czy faszerowane, po śledzie z różnymi dodatkami, czy kutię lub pierniki. Świąteczną ofertę gotowych dań od Lecha uzupełniają zestawy wigilijne dla czterech osób, zawierające: bigos wigilijny, uszka z borowikami, barszcz wigilijny, karpia smażonego i w galarecie, rybę faszerowaną i po grecku, śledzia w oleju i kutię.

Lech ma też bogaty asortyment produktów na pierwszy i drugi dzień świąt – w ofercie garmażeryjnej można wybierać spośród kilkudziesięciu propozycji, zgodnie ze swoimi preferencjami.

– Z nowości proponujemy poduszeczki wieprzowe w leśnych smakach, pasztet drobiowy z rodzynkami oraz kaczkę z gruszką. Polecam również indyka z kością lub bez, który będzie pyszną propozycją na świąteczny obiad – podpowiada Adam Zwolan.

Zamówienia na świąteczne dania i zestawy wigilijne można składać do 12 grudnia we wszystkich sklepach firmowych Lecha w Białymstoku oraz w wybranych sklepach w całej Polsce. Zamówienia przed świętami prawosławnymi przyjmowane będą po 26 grudnia. Firma przyjmuje też zamówienia na catering od podmiotów gospodarczych i instytucji na wigilie firmowe.

 

„Lech – Garmażeria Staropolska” w Białymstoku to znany na rynku podlaskim i polskim producent delikatesowych wyrobów regionalnych i tradycyjnych z ponad 25-letnim doświadczeniem. Spółka sprzedaje swoje wyroby za pośrednictwem sieci sklepów firmowych w Białymstoku, a także w innych sklepach na Podlasiu i w największych miastach Polski. Firma stawia nie tylko na produkcję wysokiej jakości, ale też na produkty ekologiczne i dietetyczne, wprowadzane na rynek, jako linie naturalne, które trafiają m.in. do sieci marketów z ekologiczną żywnością. W skład spółki Lech – Garmażeria Staropolska wchodzi też zakład produkcji octu spirytusowego „Octownia Białystok” oraz „Lech – Gościnny Dom”, zajmujący się organizacją imprez okolicznościowych i cateringiem. W sumie spółka zatrudnia ok. 120 osób. W ubiegłym roku firma wypracowała ok. 20 mln zł przychodów.

 

 

 

 

Autor: Marzena Szwaczko

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.