Wiosenne warsztaty kulinarne dla dzieci

Kochani! Znamy szczegóły warsztatów wiosennych. Zajęcia odbędą się tuż po odtrąbieniu pierwszego dnia wiosny i pewnie nadal będzie wiało chłodem. Nie poddajemy się jednak, bo jeść coś trzeba, a najlepiej wedle zasady: albo dobrze, albo wcale:)

24 marca, godz. 17.00
Wykopujemy dawne i zapomniane warzywa. Na pierwsze warsztaty bierzemy topinambur (zbiór wczesnowiosenny), który będzie jednym ze składników pierogów. Uczestnicy zajęć poznają w teorii i praktyce słonecznik bulwiasty, od podstaw przygotują pierogowe ciasto i wspólnie skomponujemy wyjątkowy farsz.
Extrasy: Wspólne biesiadowanie, mnóstwo dobrej zabawy, niepowtarzalne zapachy i nowe smaki.

Prowadząca: Magdalena Korolczuk, autorka bloga DOMOWE WYROBY nie psują wątroby

Zajęcia będą trwały około 1,5 godziny.
Koszt: 35zł/os
Zapisy: akademia@zmoklakura.pl
Info: 502 090 507

25 marca, godz. 11.00
Dzieci będą miały okazję pracować z wybitnym piekarzem pasjonatem, który zdradzi sekret jak zrobić pyszne śniadaniowe bułeczki (dzieci przygotują od podstaw wersję klasyczną plus z jarmużem i czosnkiem). Dodatkowo nauczy jak przygotować proste, ale nieoczywiste smarowidła w dwóch wariantach (na słodko i na wytrawnie).
Extrasy: Wspólne biesiadowanie, mnóstwo dobrej zabawy, niepowtarzalne zapachy i nowe smaki.

Prowadzący: Piotr Zawadzki – wybitny piekarz pasjonat, który z niejednego pieca chleb jadł.

Zajęcia będą trwały około 1,5 godziny.
Koszt: 35zł/os
Zapisy: akademia@zmoklakura.pl
Info: 502 090 507

 

Link do wydarzenia