Warsztaty "Patataj", czyli Pad thai i nie tylko. Sekrety kuchni tajskiej.

Pracownia Smaku Michał Arciszewski zaprasza na warsztaty kulinarne „Patataj, czyli Pad thai i nie tylko. Sekrety kuchni tajskiej.”

Spotkanie rozpocznie się od synonimu Tajlandii i tajskiej kuchni, czyli zupy Tom Yum Goong. Silnie wyczuwalna nuta ziołowa i esencjonalny smak zniewalają tych, którzy próbują tej potrawy po raz pierwszy, a ci, którzy już ją znają, pozostają jej wierni przez długie lata.

Po rozgrzewce najbardziej reprezentatywne danie kuchni tajskiej czyli Pad Thai. Mimo potocznego wyobrażenia, ten niezmiernie smaczny makaron wywodzi się z Chin, o czym świadczy pełna nazwa potrawy kway teow pad Thai (kway teow oznacza po chińsku świeży makaron ryżowy).

Jako ostatnie przygotujecie Spring Rolls, czyli ruloniki z surowego papieru ryżowego wypełnione świeżymi warzywami i makaronem ryżowym w sosie słodko kwaśnym.

Ukoronowaniem wieczoru będzie wspólna kolacja przy lampce wybornego wina.

Szkolenie poprowadzi Szef Michał Arciszewski.

Data: 19.02.2016, godz. 18.00
Miejsce: Podlaska Akademia Kulinarna ul. Kawaleryjska 4c, Białystok

Wstęp: 180 zł/osoba
Zapisy: pracowniasmaku@yahoo.pl 793-792-213