20 września, zapraszamy do udziału w “Przetworniance” – wydarzeniu po raz drugi organizowanym przez Nieformalną Grupę Białostockich Blogerek Kulinarnych “Kulinarki”.
Jeśli lubicie zamykać w słoikach smaki wiosny, lata i jesieni, jesteście fanami robienia przetworów a Wasze piwnice i spiżarnie wypełnione są smakowitymi wekami, to koniecznie przyjdźcie na Przetworniankę! Zazwyczaj przetwory robimy w ilościach “hurtowych”. Dlatego też, celem akcji jest wymienianie się wekami, inspiracjami i przepisami, na letnio – jesienne przetwory. A dzięki temu również poznawanie nowych lub odświeżanie zapomnianych smaków, zamkniętych w słoiczkach.
Spotkanie odbędzie się w sobotę, 20 września o godzinie 14 w Supraślu, w Spiżarni Smaków. Wszyscy chętni przynoszą ze sobą własnoręcznie zrobione weki i mogą się nimi wymienić z innymi osobami. Marynowane grzyby za dżem truskawkowy, sok z aronii za mus z rabarbaru – w trakcie Przetwornianki nie ma żadnych ograniczeń.
Data: 20.09.2014 r., godz. 14.00
Miejsce: Spiżarnia Smaków, ul. 3 Maja, Supraśl
Wstęp: bezpłatny.