Przełom wiosny i lata to czas kiedy natura obdarza nas coraz większą ilością sezonowych produktów: truskawki, szparagi, sałaty, botwinka, rzodkiewka, pomidory… a wszystko pełne naturalnych witamin, minerałów, enzymów i innych fito składników dobroczynnie działających na nasz organizm, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego. Na warsztatach pokażemy jak maksymalnie wykorzystać te dobrodziejstwa aby jesienią zimą cieszy się dobrą kondycją i odpornością.W programie:
- Jak komponować zdrowe, sezonowe posiłki
- Dieta alkaliczna czyli jak odkwasić organizm
- Czym są super foods
- Dlaczego warto jeść kiełki i jak je hodować
- Wszystko o zielonych koktajlach
- Sezonowe sałatki z fantastycznymi, zdrowymi dressingami
- Potrawy z kaszy jaglanej
- Zdrowe słodycze bez cukru które nie tuczą, i dostarczają organizmowi tego co najlepsze
Podczas warsztatów uczestnicy wspólnie przygotują zdrowe koktajle, sałatki, przekąski, pasty do chleba a także zdrowe słodycze bez cukru na bazie naturalnych składników. Wszystkie potrawy będą wegańskie i bezglutenowe.
Data: 15 czerwca 2014, godz. 11:00 – 14:00
Miejsce: 7/1 Studio Kulinarne, ul. Kilińskiego 7/1, Białystok
Wstęp: 100 zł
Zapisy: ekoquchnia@gmail.com (tylko 10 miejsc, decyduje kolejności zapisów)