Pysznie, zdrowo, sezonowo. Warsztaty kulinarne!

Przełom wiosny i lata to czas kiedy natura obdarza nas coraz większą ilością sezonowych produktów: truskawki, szparagi, sałaty, botwinka, rzodkiewka, pomidory… a wszystko pełne naturalnych witamin, minerałów, enzymów i innych fito składników dobroczynnie działających na nasz organizm, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego. Na warsztatach pokażemy jak maksymalnie wykorzystać te dobrodziejstwa aby jesienią zimą cieszy się dobrą kondycją i odpornością.W programie:

  • Jak komponować zdrowe, sezonowe posiłki
  • Dieta alkaliczna czyli jak odkwasić organizm
  • Czym są super foods
  • Dlaczego warto jeść kiełki i jak je hodować
  • Wszystko o zielonych koktajlach
  • Sezonowe sałatki z fantastycznymi, zdrowymi dressingami
  • Potrawy z kaszy jaglanej
  • Zdrowe słodycze bez cukru które nie tuczą, i dostarczają organizmowi tego co najlepsze

Podczas warsztatów uczestnicy wspólnie przygotują zdrowe koktajle, sałatki, przekąski, pasty do chleba a także zdrowe słodycze bez cukru na bazie naturalnych składników. Wszystkie potrawy będą wegańskie i bezglutenowe.

Data: 15 czerwca 2014, godz. 11:00 – 14:00

Miejsce: 7/1 Studio Kulinarne, ul. Kilińskiego 7/1, Białystok

Wstęp: 100 zł

Zapisy: ekoquchnia@gmail.com (tylko 10 miejsc, decyduje kolejności zapisów)