Zapraszamy na fantastyczne warsztaty (dla dorosłych) z francuskich makaroników.
Zajęcia obejmują wykonanie od podstaw makaroników, ganachu (kremu) i podstawy zdobienia ciastek.
W trakcie zajęć:
– nauka wypiekania daszków makaroników i wszelkie informacje na temat produktów do nich potrzebnych.
– ugotowanie ganachu (kremu), który skomponowany będzie z kolorem makaronika.
-historia tych wymagających ciasteczek i techniki ich ozdabiania.
Każdy uczestnik po zajęciach zabiera ze sobą przepis i makaroniki wypieczone na zajęciach.
Zajęcia poprowadzi Magdalena Jarętowska /Znowu jej się upiekło. Sztuki wypieków macaron’s, uczyła się we Francji. Lubi łączyć smaki nieoczywiste. Ponad wszystko kocha masło i cukier.
Nie możemy się doczekać!
Termin: 29.10 (sobota), godz. 11.00
Koszt: 180 zł/ os
Zapisy: akademia@zmoklakura.pl
Informacje: 502 090 507